Pokuta za správne delikty v oblasti účtovníctva - Klabníková, Klára
Správny delikt ako protiprávne konanie fyzickej alebo právnickej osoby, ktorá má postavenie účtovnej jednotky a dopustí sa porušenia zákona o účtovníctve a Postupov účtovania. Daňová kontrola je jedným z množstva úkonov správcu dane v oblastí daní, ako aj v oblasti účtovníctva. Účel daňovej kontroly upravený zákonom č.563/2009 Z.z. o správe daní, ktorý preveruje skutočnosti rozhodujúce pre správne určenie dane alebo dodržiavanie zákona o účtovníctve.