Pokladnica e-kasa klient - zmeny od 1. januára 2020 - Mastihubová, Petronela
Od 1. januára 2019 platná novela zákona č. 368/2018 Z.z., ustanovujúca, že na evidenciu tržieb sa musia používať pokladnice e-kasa klient t.j. pokladnice, ktoré sú on-line prepojené so systémami finančnej správy. Pod pojmom pokladnica e-kasa klient sa rozumie virtuálna registračná pokladnica zavedená od roku 2015 zákonom č.333/2014 Z.z. a on-line registračná pokladnica. Povinnosť evidencie prijatých tržieb vzťahujúca sa na fyzickú osobu alebo právnickú osobu, ktorá predáva tovar alebo poskytuje službu ustanovenú v prílohe zákona, pričom prijíma tržbu.