Štátne sociálne dávky od 1. januára 2020 - Polačeková, Ildikó
Štát finančne podporuje rodiny s deťmi v rámci systému štátnej sociálnej podpory jednorazovými a opakovanými štátnymi sociálnymi dávkami s cieľom finančne prispieť rodičom na výdavky spojené s narodením dieťaťa a so zabezpečenením starostlivosti o deti. Poskytovanie a výška rodičovského príspevku, prídavku na dieťa, príplatku k prídavku na dieťa a náhradného výživného.