Determinants Shaping the International Currency System: Where Do Currencies Stand Relative to Their Equilibria? - Širaňová, Mária
Empirické testovanie úlohy veľkého množstva determinantov, ktoré môžu byť základným menovým podielom meny v medzinárodnom menovom systéme. Návrh nového globálneho ukazovateľa, ktorý kvantifikuje medzinárodné použitie mien na základe troch dimenzií - výmenného média, zúčtovacej jednotky a hodnoty. Z radu ukazovateľov vrátane ukazovateľov otvorenosti, finančného rozvoja a inštitucionálneho rozvoja objavenie niekoľko premenných, ktoré sú významné pri vysvetľovaní medzinárodného postavenia mien. Prispievanie k porozumeniu úlohy determinantov, ktoré formujú medzinárodný menový systém.