Pozičný dokument Európskej komisie voči Slovensku o budúcom programovom období - Palko, František, 1972-
Európska komisia publikovala 30. októbra 2012 tzv. „Pozičný dokument“ k Partnerskej dohode Slovenskej republiky na roky 2014-2020 (pozičný dokument). Jeho cieľom je definovanie východiskovej pozície EK pre negociácie k Partnerskej dohode SR a operačným programom na roky 2014-2020. Pozičný dokument potvrdzuje avizovanú nutnosť prepojiť fondy Spoločného strategického rámca EÚ (SSR) s politickými prioritami definovanými stratégiou Európa 2020. Fondy SSR sa majú využívať ako aktívne prostriedky pre podporu implementácie špecifických odporúčaní Rady pre jednotlivé členské štáty EÚ.