Implementácia integrovaného manažmentu krajiny a udržateľného rozvoja do výchovy a vzdelávania - Szabová, Lucia
Integrovaný manažment krajiny (IMK) ako riadenie a organizácia využívania krajiny v zmysle zlepšenia celkovej kvality života a ochrany životného prostredia s prihliadnutím na udržateľný rozvoj. Vytvorenie a implementácia Modelu aplikovaného integrovaného manažmentu krajiny do vzdelávania, ktorý by spájal okrem IMK aj udržateľný rozvoj a environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu. Tri navzájom prepojené vyučovacie princípy v modeli: Project and Problem Based Learning, Outdoor Education a Information and Communication Technology.