IT Governance v podnikoch na Slovensku: výskum strategického zosúladenia IT s podnikaním - Romanová, Anita, 1973-
Definície IT Governance podľa vybraných autorov. Strategické zosúladenie IT s podnikateľskými aktivitami. Výskum realizovaný v rokoch 2018-2019, ktorého sa zúčastnili malé, stredné a veľké podniky pôsobiace celosvetovo a v Európe. Zameranie výskumu - skúmanie koncepčných rámcov, štruktúr, foriem a oblastí IT Governance s dôrazom na východiskovú oblasť, ktorou je strategické zosúladenie IT s podnikaním prostredníctvom vybraných premenných, vychádzajúc zo základných predpokladov, akými sú: spracovanie podnikovej stratégie, stratégie IT a následne ďalších.