Corporate Governance and Bank Performance in Nigeria: An Empirical Study - Okonkwo, Jisike Jude
Štúdia podrobne skúma efektívnosť správy a riadenia spoločností v nigérijských bankách v období rokov 2006 - 2018. Údaje sú získané z výročných správ bánk, Nigérijskej centrálnej banky a Nigérijskej burzy cenných papierov. Využitá regresná analýza, diagnostický test a na určenie smeru kauzality sa použil Grangerov kauzálny test. Prierezový vzťah: Čistý zisk a výbor pre audit rady.