Daňové priznanie k dani z príjmov právnickej osoby za rok 2019 - Gášpárová, Eva
Daňové priznanie k dani z príjmov je povinný podať každý, komu táto povinnosť vyplýva zo zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p.(ZDP) Podľa §49 ods.2 ZDP daňové priznanie sa podáva do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia. Zdaňovacím obdobím podľa §2 písm.1) ZDP je kalendárny rok, ak ZDP neustanovuje iný spôsob určenia zdaňovacieho obdobia. Daňovník môže ustanovenú lehotu na podanie daňového priznania predľžiť.