Doručovanie písomností v pracovnoprávnych vzťahoch - Čurila, Dušan
Problematika doručovania písomností je v Zákonníku práce formulovaná vo všeobecnom ustanovení §38. Je právne významné doručenie verejnoprávneho aktu, napríklad súdneho rozhodnutia, ale aj súkromnoprávneho úkonu, napríklad odstúpenie od zmluvy. V rámci pracovného práva je doručenie určitej písomnosti nesmierne významné a je upravené v zákone č.311/2001 Z.z., Zákonník práce v z.n.p.