Doručovanie účtovnej závierky za rok 2019 do registra účtovných závierok - Novotná, Ľudmila
Zákon č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p. v §49 ods. 11 ustanovuje, že na účely podania daňového priznania je daňovník povinný zostaviť účtovnú závierku ku koncu zdaňovacieho obdobia podľa zákona o dani z príjmov a v termíne na podanie daňového priznania ju uložiť do registra účtovných závierok (RÚZ). Účtovná závierka sa do RÚZ neukladá priamo, ale prostredníctvom daňového úradu, ak sa ukladá v listinnej podobe, alebo cez elektronickú podatelňu Finančného riaditeľstva SR, ak sa ukladá v elektronickej podobe.