Standardizace je motorem zavádění robotů - Novotný, Radek
Logistiku v budúcich rokoch zmení rýchle využitie dát, wearables a robotické vozíky, hovorí Markus Voss, prevádzkový a zároveň IT riaditeľ DHL Supply Chain. Robotická preprava má obrovské využitie v praxi. Druhou významnou technológiou sú nositeľné zariadenia tzv. wearables, napr. rýchle okuliare, hodinky alebo prstové skenery, ktoré menia prácu tak, aby bola jednoduchšia a viac digitálne pepojená. Treťou dôležitou technológiou je inteligentné využitie dát. DHL skúma možnosti ďalších technológií napr. blockchainu, pričom spolupracuje s firmami ako BMW a HPE. Ďalšou technológiou je 3D tlač, ktorú zaviedli hlavne v oblasti servisnej logistiky.Virtuálnu realitu používajú ako simulátor pre tréning pracovníkov. Digitalizácie sa ľudia boja, mysliac si, že prídu o prácu. Zatiaľ nemáme pracovisko, kde by niekto kvôli novým technológiam stratil zamestnanie. Práve naopak, vieme lepšie prilákať nových zamestnancov.