Vozíky pod dohledem - Toman, Pavel
Vo veľkých skladoch a logistických centrách pracujú rozsiahle flotily rôznych manipulačných vozíkov. Pre fungovanie skladu má táto technika kľúčovú úlohu a bez nej by sa sklad zastavil. Vozík je vybavený identifikačným zariadením, ktoré umožňuje jeho sledovanie v rámci skladu. Vozík má aj iné prvky ako je čítačka kariet alebo čipov, ktoré slúžia na identifikáciu šoféra. Nechýbajú ani rôzne senzory zaznamenávajúce pohyb vozíka, jeho rýchlosť, zaťaženie, alebo prípadný náraz. Systém tiež generuje prehľady a analýzy za rôzne obdobie a môže byť prepojený so systémom riadenia skladu WMS.