Principles of Integrated Rescue System in the Slovak Republic - Janas, Karol
Finančná podpora bezpečnostných a záchranných síl sa musí zohľadniť nielen v prípade núdze, ale aj počas prípravného obdobia na riešenie problémov. Vďaka primeranej finančnej podpore bolo možné vytvoriť kvalitný informačný systém medzi sektormi zaoberajúcimi sa krízovým riadením v oblasti zdravotnej bezpečnosti a najmä integrovaným záchranným systémom. Najmä po vstupe Slovenskej republiky do Európskej únie a Organizácie Severoatlantickej zmluvy sa charakter hrozieb pre obyvateľstvo Slovenskej republiky zmenil. Vstup do európskych a transatlantických štruktúr priniesol spolu s nesporným zvýšením bezpečnosti aj možnosť pred neočakávanými útokmi na civilné obyvateľstvo. Najmä na Slovensku sa zmenilo vnímanie teroristických hrozieb.