Responsibilities of Discrict and County Flood Commissions after State Administration Integration in the Slovak Republic - Janas, Karol
Reforma verejnej správy v rámci projektu ESO v roku 2013. Zanikli Obvodné úrady životného prostredia a ich kompetencie prevzali odbory životného prostredia okresných úradov. Okresné úrady prevzali aj kompetencie v oblasti povodňových komisií. Mimoriadne postavenie si udržali okresné úrady v sídle kraja, koordinujúce povodňové aktivity v prípade ak povodeň zasiahne viacero okresov. Okresné úrady v sídle kraja tak prevzali kompetencie zaniknutých obvodných úradov v sídle kraja.