Chromatisms of Red Colour in Academic Dictionaries and in the Web Corpus (Spanish, French) - Spišiaková, Mária, 1973-
Analýza viacstranných konštrukcií obsahujúcich prvok červenej farby. Červená farba je po čiernej a bielej spolu so zelenou jednou z najproduktívnejších farieb schopných vytvárať lexikalizované stavby. Tento druh výrazov môže patriť do každodenného jazyka, do konkrétnych vedeckých oblastí alebo do idiomatickej oblasti jazyka. Skúmanie typov a počtu týchto výrazov prostredníctvom analýzy dvoch hlavných zdrojov: tradičných akademických slovníkov a elektronického webového korpusu Araneum.