Turista ako votrelec. Problémy a riešenie problémov príliš masového turizmu na začiatku 21. storočia - Lukáč, Marián
Nový fenomén pomenovaný ako „overtourism“ voľne preložiteľný ako prílišný, nadmerný či príliš masový turizmus. Definícia nadmerného turizmu podľa Svetovej organizácie cestovného ruchu. Masový turizmus. Zahraniční návštevníci vo vybraných európskych metropolách (2010 a 2017). Negatívne účinky masového cestovného ruchu. Porovnanie zahraničnej návštevnosti Grécka a Tuniska v rokoch 2010-2018. Overtourism - nadmerný (prílišný) cestovný ruch.