Umí organizace destinačního managementu prosadit svá videa na YouTube? (Komparativní studie) - Kvítková, Zuzana
Videoobsah a jeho konzumácia patrí k trendom posledných rokov. V marketingu destinácie je video veľmi účinné a v kombinácii so sociálnymi sieťami dokáže zasiahnuť široké publikum. Najvýznamnejšou platformou pre zdieľanie videí je YouTube, ktorý je predmetom skúmania štúdie. Cieľ výskumu - zistiť, aká je úspešnosť organizácií destinačného manažmentu v prezentácii destinácie na YouTube a ako sa táto úspešnosť zmenila v čase, konkrétne za posledných 9 rokov. Analyzovaná vzorka 320 videí. Výsledok výskumu - YouTube ako náročné a ťažko uchopiteľné médium pre organizácie destinačného manažmentu.