Motivation of Employees 50+ - Bakotić, Danica
Starnutie populácie, najmä vo vysoko rozvinutých krajinách, prináša do súčasných firiem percentuálny nárast zamestnancov starších ako 50 rokov. Preto by sa malo riadenie ľudských zdrojov v týchto spoločnostiach zamerať najmä na proces motivácie tejto vekovej skupiny zamestnancov. Preskúmanie motivácie zamestnancov 50+. Výskum prebehol dotazníkovou formou v Chorvátsku v roku 2017, v 6 chorvátskych spoločnostiach. Otázky boli zamerané na zamestnancov, ich kompetencie a motivačné faktory. Definícia a teórie motivácie. Teória hierarchie potrieb.