Local Currency as a Mean of Regional Competitiveness Development - Cepel, Martin
Definovanie a analyzovanie dôležitých faktorov zavedenia miestnej meny. Výskum sa uskutočnil v regióne Cieszyn Sliezsko dotazníkovou formou a jeho cieľom bolo zistiť, či respondenti v rôznych vekových skupinách alebo na rôznych pracovných pozíciách majú rovnaký postoj k zavedeniu miestnej (komunitnej) meny. Respondentmi boli zamestnanci verejných aj súkromných spoločností v regióne Cieszyn Sliezsko a vyplnilo ho 422 respondentov. Pojednávalo sa o dôveryhodnosti digitánej meny, podpore regionálnych výrobcov a poskytovateľov služieb i zamestnanecké výhody vo forme miestnej meny. Analýza výsledkov.