<The> Strategic Management in Terms of an Enterprise’s Technological Development - Ivanova, Alla S.
Strategické smery vývoja technológií strojárstva a ich vplyv na technologický rozvoj priemyslu. Komplexná analýza technologického prostredia podniku a rozvoj technologického potenciálu. Hierarchická štruktúra vybraných podnikov a analyzovanie nasledujúcich ukazovateľov: produkty, spotrebitelia, nehmotný majetok, distribučné kanály a kapitál. Analýza dostupnosti náhradných technológií v rámci modelu „5 konkurenčných síl".