Socio-Economic Development in Africa: Crucial Challenges - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Aktuálny demografický vývoj v Afrike. Dôsledky demografických zmien na kontinent, problémy urbanizácie a účinky migrácie na dynamiku obyvateľstva. Rýchly rozvoj miest a rýchlejšia emigrácia z vidieckych oblastí ako jedna z najdôležitejších tém rozvoja. Zmeny vo vekovej štruktúre a vstup do novej úrovne demografického prechodu naznačujú nárast pracovných síl a príjmu obyvateľstva.