<The> Influence of Design on Companies’ Increase in Income, Market Share or Brand Value. - Kramoliš, Jan
Zameranie sa na vplyv dizajnu na podnikanie, ako aj na výkonnosť podniku v kontexte zvýšenej konkurencieschopnosti. Výskumným cieľom tohto dotazníkového prieskumu bolo zistiť, čo podniky skutočne očakávajú od dizajnu, či môžu uľahčiť priame zvýšenie zisku alebo iba zvýšenie predaja (obratu) a či môžu faktory ovplyvňujúce dizajn ovplyvniť i dlhodobé ciele, ako je podiel na trhu alebo nárast hodnoty značky. Určenie závislosti medzi tým, do akej miery podniky očakávajú zvýšenie ziskov, a hodnotou značky (dosiahnutie konkurenčnej výhody) na základe konštrukčných prvkov. Faktory dizajnu ovplyvňujúce ekonomické ciele a formovanie podnikových cieľov, napríklad podľa toho, ako dizajn ovplyvňuje štyri ekonomické ukazovatele.