Financial Imbalances in Ukraine: Changes and Vulnerabilities after Crisis of 2014 - Raneta, Leonid, 1982-
Roky 2014-2015 boli pre ukrajinské hospodárstvo výrazne ovplyvnené politickým konfliktom s Ruskom. Hospodárska nerovnováha, sankcie a politická neistota sú faktory, ktoré spôsobili hospodársku krízu. Ukrajinské orgány sa pustili do makroekonomickej regulácie. Analýza zraniteľných miest hospodárstva krajiny so zameraním sa na reálny, externý, verejný a monetárny sektor.