Comparing Citizen Attitudes towards Security and Liberty in the Czech Republic and Slovakia - Mansfeldová, Z.
Zameranie na vzťah medzi bezpečnosťou a súkromím z hľadiska občana. Skúmanie postojov českého a slovenského občana k používaniu silných preventívnych bezpečnostných opatrení v situácii, keď vláda má podozrenie na teroristický útok alebo bezpečnostné hrozby vo všeobecnosti. Zameranie na Českú republiku a Slovensko, dve krajiny, ktoré nemajú veľa skúseností s vážnym ohrozením bezpečnosti, takže bezpečnosť je skôr o preventívnych opatreniach a všeobecnom zvážení.