Příprava zájezdu spojeného s výstupem na horu Matterhorn. Případová studie - Kozák, Vratislav
Rastúci záujem zákazníkov cestovných kancelárií prežiť dovolenku aktívne, zažiť dobrodružstvo, v adrenalínových športoch otestovať svoju psychickú a fyzickú kondíciu, navštíviť ťažko dostupné miesta. Vysokohorská turistika a jej zastúpenie v cestovnom ruchu. Prehľad výskumných štúdií o vysokohorskej turistike. Model zájazdu pre náročnejšiu klientelu s výstupom na Matterhorn (na hranici Talianska so Švajčiarskom) s doprovodom horských sprievodcov.