Mapping of Sustainable Tourism in Romanian Cities in the Field - The Synergy of Using QField and QGIS in Situ - Trojan, Jakub
Možnosti mobilného mapovania v synergii s klasickými desktopovými aplikáciami geografických informačných systémov pri štúdiu udržateľného cestovného ruchu v mestskom prostredí. Ako príklad sú vybrané veľké rumunské mestá (Oradea, Temešvár, Kluž a Bukurešť), v ktorých boli zbierané dáta o typickom pohybe turistov mestom s použitím mobilného mapovania. Dôraz sa kládol na otvorené technológie (open source) – desktop QGIS v integrácii s tabletom a mobilnou verziou QField doplnené o zber dát formou mobilnej aplikácie Geopaparazzi.