Comparison of Regulation of Financing of Housing Loans in Slovakia and Czech Republic - Weiss, Roland, 1984-
Prostredie nízkych úrokových sadzieb prispievalo k zvýšenému dopytu po úveroch, tak cez rozšírenie úverovateľných skupín obyvateľstva, ako aj cez zvyšovanie objemu individuálnych úverov, najmä z dôvodu pokračujúceho rastu cien nehnuteľností. Je dôležité, že predpokladom dopytu je priaznivá ekonomická situácia, ktorá sa domácností dotýka predovšetkým v rámci pozitívnych výsledkov na trhu práce. Regulácie NBS. Regulácie ČNB.