Koordinácia fiškálnej politiky ekonomík krajín Európskej únie, vrátane Slovenskej republiky - Palko, František, 1972-
Konvergenčné kritériá pre plnohodnotné členstvo v Európskej menovej únii. Pakt stability a rastu prijatý rozhodnutím Európskej rady. Európska menová únia, jej význam, budovanie a ciele. Sústava menových inštitúcií Európskej menovej únie. Vznik Eurozóny, jej význam a vstup Slovenskej republiky. Výzvy a nevyhnutné opatrenia Európskej menovej únie.