Vybrané globální problémy a mezinárodní turismus - Kajzar, Patrik
Neustály nárast počtu medzinárodných príjazdov turistov je spojený s problémami, ktoré sa začínajú objavovať vo vybraných regiónoch sveta. Ide o davy turistov, odpady, rastúce ceny pozemkov a bytov, skryté náklady na zlepšenie infraštruktúry a pod. Zhodnotenie vybraných globálnych problémov turizmu na konkrétnych príkladoch krajín (Španielsko, Chorvátsko, Česká republika, Taliansko), kde sa problémy medzinárodného turizmu najviac prejavujú.