Metodický pokyn k uplatňovaniu dane z pridanej hodnoty v režime call-off stock podľa § 8a a § 11a zákona č.222/2004 Z.z.
Zavedenie režimu call-off stock do zákona č.222/2004 Z.z. je implementáciou článkov 17a, 243 a 262 Smernice Rady (EU) č. 2018/1910, ktorou sa mení Smernica 2006/112/ES pokiaľ ide o harmonizáciu a zjednodušenie určitých pravidiel v systéme dane z pridanej hodnoty pre zdaňovanie obchodu medzi členskými štátmi (ďalej len smernica 2018/1910). Nadväzne na zavedenie harmonizovanej úpravy zákona o DPH je od 1.1.2020 účinný aj článok 54a Vykonávacieho nariadenia Rady (EU) č.2018/1912, ktorým sa mení Vykonávacie nariadenie 282/2011 (ďalej len 2018/1912) a v ktorom sú pre všetky členské štáty stanovené jednotné záznamové povinnosti ako pre dodávateľov tovaru, aj pre budúcich kupujúcich pri uplatňovaní režimu call-off stock (v čase prepravy tovaru do iného členského štátu dodávateľ už pozná totožnosť osoby nadobúdajúcej tovar).