Keď sa stroj stane partnerom človeka. Roboty už začali vyrábať roboty
V obsiahlom registri platformy Priemysel 4.0 nájdeme okrem iného aj definíciu nových konceptov a štandardov, s ktorými sa budú musieť vyrovnať inteligentné továrne budúcnosti. Strojársky a elektrotechnický priemysel sa v tejto súvislosti najčastejšie obracia na výrobcov robotickej techniky s požiadavkami na ešte väčšiu flexibilitu a schopnosť spolupráce robota s človekom (Human-Robot Collaboration). Posun vpred a roboty v budúcnosti. Kto bude robota v budúcnosti riadiť a "strážiť". Aktívna inteligencia a škôlka robotov.