Tmavé stránky osobnosti: Podivuhodný prípad Dr. Jekylla a pána Hyda v manažmente - Ulčin, Peter
Osobnosť manažéra a dopad jeho správania môže tvoriť až 29% rozdielu v profite firmy. To je skoro 4krát viac ako korporácia samotná 8% alebo odvetvie 6% v ktorom firma pôsobí. Napriek tejto dôležitosti mať na manažérskych postoch kompetentných ľudí, poradenská firma tvrdí že až 82% manažérov nemá kompetencie vykonávať vedúcu pozíciu. Navyše 40% manažérov zlyhá v priebehu prvých 18 mesiacoch. Svetlé a tmavé stránky osobnosti. Tmavé stránky osobnosti rozdelené do 11 skupín na základe toho, ako manažéri reagujú na konflikty, stres či záťažové situácie a ich charakteristika. Tmavé stránky manažéra a ich vplyv na neefektívny leadership a dopad na firmu. Kariéra nadovšetko. Čo robiť, keď pracujete pre pána Hyda, šéfa s tmavými stránkami. Koučing. Čo môže urobiť firma.