Čo milujú Slováci na našej krajine najviac? Turistiku
Na Slovensku dlhodobo ťažili z turistického ruchu počas letnej sezóny najmä horské oblasti severného a stredného Slovenska. Domáci dovolenkári stále tvoria väčšinu návštevníkov. Tuzemské destinácie a návštevnosť v sezóne. Leto 2019 vykazuje až 8% nárast počtov ubytovaných návštevníkov a výrazný nárast nastal aj u jednodenných návštevníkov Tatier. Región Liptov za prvých osem mesiacov roka navštívilo pol milióna ľudí. Rekreačný poukaz priniesol obyvateľom viac tržieb aj administratívy.