Environmental Aspects and Modal Split in the Transport of Dangerous Goods in the EU - Minárik, Marek
Dôležitosť ekologických spôsobov dopravy, ako sú železnice, vnútrozemská vodná doprava a preprava nebezpečných látok potrubím v rámci geografického zamerania EÚ 28, Švajčiarska, Nórska, okrem Malty. Regresný model vyjadrujúci vzťah medzi výkonnosťou železničnej dopravy z hľadiska prepravy nebezpečného nákladu a dostupnosťou vnútrozemských vodných ciest a potrubí.