Ročné ohlásenie o vzniku odpadov a nakladaní s ním pre obec - Balková, Zuzana
V súvislosti so správou majetku obce, vznikajú tiež komunálne odpady. Obec v zmysle zákona o odpadoch zabezpečí ako držiteľ odpadu ich ďalšie nakladanie napr. poskytnutím zberných nádob a zabezpečením zberu týchto odpadov z nádob atď. Na tieto odpady sa zákon pozerá tak, že ide o odpady, ktoré vznikajú činnosťou obce ako právnickej osoby, a teda je pre tieto odpady tzv. pôvodcom odpadu.