Účtovanie poplatku za rozvoj podľa zákona o miestnom poplatku za rozvoj - Urbanová, Terézia
Poplatková povinnosť vzniká podľa §4 ods.1 zákona o miestnom poplatku za rozvoj dňom právoplatnosti stavebného povolenia, dňom právoplatnosti rozhodnutia o povolení zmeny stavby pred jej dokončením, dňom právoplatnosti rozhodnutia o dodatočnom povolení stavby alebo dňom doručenia oznámenia stavebnému úradu k ohlásenej stavbe. Obec vyrubuje poplatok za rozvoj rozhodnutím podľa daňového poriadku. Výnos z poplatku za rozvoj je príjmom rozpočtu obce.