Vlijanie geopolitičeskich izmenenij na stratégiju vnešnich ekonomičeskich otnošenij Slovackoj Respubliki - Kašťáková, Elena, 1974-
Zaoberanie sa exportnou politikou Slovenska, ktorá určuje rozvojovú stratégiu jej obchodných vzťahov so zahraničím. Jednou z hlavných úloh rozvojovej stratégie zahraničných ekonomických vzťahov Slovenska je teritoriálna diverzifikácia zahraničného obchodu. Vplyv geopolitických zmien Slovensko zmenilo teritoriálne priority zahraničného obchodu, najmä vývoz. Medzi územia s osobitným vývozným záujmom na Slovensko patrí západný Balkán, krajiny SNŠ či juhovýchodná Ázia.