Vojennyj faktor v sovremennych meždunarodnych otnošenijach - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Úloha vojen v medzinárodných vzťahoch. Stratégia a kontrola nad zbraňami. Úloha vojenskej sily vo svetovej politike po rozpade Sovietskeho zväzu a vznik bipolárneho systému.