V zámorskom balení je kľúčová bezpečnosť a ochrana proti korózii - Čapek, David
Balenie pre exportné a zámorské prepravy je špecifickou obalovou kategóriou. Zásadný je správne navrhnutý obal s ohľadom na bezpečnosť prepravovaného tovaru. Zohľadniť je potrebné spôsob dopravy, požiadavky na ochranu tovaru alebo predpokladanú dobu zásielky v obale.