Green Energy in Central Asia on the Example of the Republic of Uzbekistan - Baleha, Andrianna, 1990-
Energetické systémy sú základnými faktormi hospodárskej, a teda geopolitickej, sociálnej stability a bezpečnosti krajiny. Stredoázijský región je jeden zo svetových lídrov v ťažbe. Dokazuje to vývoz ropy, zemného plynu, uhlia a iných energetických zdrojov.