Business Costs Arising From Protectionism, Corruption and Other Non-market Restrictions on Free Trade - Pakšiová, Renáta, 1974-
Analýza obchodných nákladov, vyplývajúcich z protekcionizmu, korupcie a iných netrhových obmedzení voľného obchodu, identifikácia ich vplyvu na podnikateľské činnosti, účtovníctvo a zverejnené finančné a nefinančné informácie o spoločnosti. Vzťahy vyplývajúce z generálnej ekonomickej teórie s dopadmi na ekonomiku podnikov prezentovanú v ich účtovnej závierke a výročnej správe. Teoretická analýza ďalších možností identifikácie podnikových nákladov po uplatnení štátnej protekcionistickej politiky.