Ownership Structure as a Measure of Corporate Performance - Marić, Slobodan
Povaha vlastníckej štruktúry spoločností, ktorá má priame implikácie pre riadenie a výkon korporácií. Koncentrácia vlastníctva ako kontrolného mechanizmu podnikovej výkonnosti. Výkonnosť spoločnosti vyjadrená kapitalizáciou trhu určujúca budúcnosť operácií prostredníctvom rozsahu budúcich investícií.