Assessing the Impact of Global Digital Environment on the Online Reputation of Selected Car Brands in Slovak and Global Market - Hojdik, Vladimír, 1992-
Sociálne médiá sú v súčasnosti dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje úroveň reputácie spoločnosti v online prostredí. Problematika merania reputácie online a zhodnotenie úrovne reputácie vybraných značiek automobilov na najpopulárnejších sociálnych médiách - Facebook, Instagram, YouTube a Twitter. Kľúčovou metrikou štúdie je veľkosť publika, počet fanúšikov (Facebook), sledovateľov (Instagram a Twitter) alebo predplatiteľov (YouTube). Veľkosť publika je ukazovateľom, ktorý zobrazuje kvalitu marketingových aktivít značiek automobilov v online prostredí, a preto je dôležitým faktorom budovania pozitívnej reputácie značky. Výskumná vzorka obsahuje 21 značiek automobilov s najvyšším podielom na trhu podľa počtu vozidiel predaných na slovenskom trhu za rok 2017.