Císař Friedrich I. Barbarossa a dynastie Štaufů v německých reáliích 12. století - Maier, Tomas, 1965-
Problematika rímsko-Nemeckej ríše 12. storočia za vlády cisára Friedricha I. Barbarossu a dynastie Štaufov. Ich podiel na utváraní historického vývoja nemeckých krajín a stredovekého Talianska.