Francúzska identita a stereotypy očami cudzincov - Melušová, Elena, 1953-
Príspevok sa zameriava na otázky percepcie národnej identity a stereotypov vo francúzskej spoločnosti z pohľadu cudzincov. Definícia pojmov identita, národná hrdosť, objasnenie potreby stotožniť sa s národnou identitou. Citácie z politických prejavov prvého prezidenta V. Republiky Ch. de Gaula, ktorý sa vyjadruje o francúzskom národe a o problémoch spoločnosti cez identitu.