K otázke variability v akademickom písaní - Rizeková, Iveta, 1961-
Autorka príspevku vychádza z vymedzenia štylistiky ako vedy o variabilite verbálnej komunikácie. V článku sa venuje problematike variability, a to v rovine žánrov, štýlov, ale aj konvencií a spôsobov interpretácie skutočnosti. Autorka porovnáva podobnosti a rozdiely v prototypoch akademického textu v odlišných kultúrnych spoločenstvách.