Circular Business Models in Textiles and Apparel Sector in Slovakia - Daňo, Ferdinand, 1959-
Najrýchlejšie rastúcim odvetvím je textilný a odevný priemysel, ktorý sa zároveň považuje za druhé najviac znečisťujúce odvetvie. Implementácia inovatívnych obchodných modelov v tomto odvetví je preto výzvou, ktorej aktuálne čelí. Potenciál slovenských spoločností (výrobcov) pôsobiacich v textilnom a odevnom priemysle v spojení s novým hospodárskym modelom a implementovaním nových obehových obchodných modelov (Cirkular business models CBM) do ich aktivít. Prechod na obehové hospodárstvo v strednej Európe. Kvalitatívny výskum zameraný na vnímanie, postoje, očakávania a motiváciu výrobcov v súvislosti s novým modelom a dôrazom na výhody, nevýhody i obmedzenia. Inovačné trendy, ktoré ovplyvnia priemysel v nasledujúcich rokoch. Cirkulárna ekonomika.