Using Weblogs in Teaching - Stradiotová, Eva, 1963-
Používanie webových blogov vo výučbe a ich vplyv na zlepšovanie písacích schopností študentov. Weblog je vhodným doplnkom tradičného vyučovania v triede, pretože je založené hlavne na textoch a poskytuje študentom možnosť písať príspevky, publikovať ich, čítať ich a archivovať ich. Je to nástroj uľahčujúci výučbu písania v triede ESL (angličtina ako druhý jazyk). Výhody a nevýhody weblogov. Potenciál použitia blogov ako doplnku k štúdiu jazykov. Výsledky experimentu na ktorom sa zúčastnilo šesťdesiat nováčikov študujúcich anglický jazyk ako druhý jazyk na Ekonomickej univerzite rozdelených na experimentálnu a kontrolnú skupinu.