Exploration of Disparities in Environmental Activities of European Countries from Year 2006 to Year 2016 - Gavurová, Beáta, 1972-
Rozdiely v environmentálnych aktivitách vybraných krajín v časovom období od roku 2006 do roku 2016, s cieľom posúdiť oblasti životného prostredia a dôsledky na niekoľko druhov politík. Na spracovanie bola použitá zhluková analýza a údaje z Eurostatu, opisujúce situáciu v 31 krajinách. Skúmaných bolo šesť oblastí - ochrana ovzdušia, podnebia, pôdy, vody a ochrana proti hluku, vibráciám a žiareniu, nakladanie s odpadovými vodami, odpadové hospodárstvo, ochrana biodiverzity a krajiny, výskum a vývoj v oblasti životného prostredia a ďalšie činnosti na ochranu životného prostredia. Mnoho medzinárodných inštitúcií hodnotí krajiny z hľadiska environmentálnych aktivít a tiež posudzuje vplyvy priemyslu, dopravy a stavebníctva. Dôležité je aj hodnotenie vplyvu legislatívnych, ekonomických a stimulačných nástrojov, ktoré podporuje prepojenie hospodárskych, sociálnych a environmentálnych politík. Environmentálne ukazovatele.